Använd molntjänster för ert företag

Att man som företagare måste finnas tillgänglig på internet innebär inte längre att man måste hålla sig med dyra operativsystem, dyra servers, kostsamma lösningar i form av en egen it-avdelning. Nej, numera så finns det andra lösningar som ger en betydligt bättre ekonomi och detta i form av olika molntjänster. Vi förklarar molntjänster genom följande exempel från det ”vanliga” livet. Du kanske använder dig av G.mail numera, kanske så använder du dig av Flickr eller av Dropbox i din vardag? Lösningar där du samlar mail, bilder och texter, men där du slipper slösa utrymme på din egen dator eller telefon.

Det är typiska exempel på molntjänster och för företag så fungera molntjänster på samma sätt. Det vill säga; man kan när som helst och vara som helst som anställd kunna sätta igång med sitt arbete och detta tack vare att man använder sig av molntjänster snarare än att installera allting på en dator och där man således blir beroende av just denna.

Med molntjänster så kan man som företag bli mer tillgängligt och göra lönsamheten betydligt bättre och – framförallt –  bli mer flexibelt; något som verkligen är tilltalande och positivt i dagens läge då våra jobb ofta kräver just detta.

Molntjänster är säkrare idag

Många pekar på brister som kommer med molntjänster och att dessa främst gäller säkerheten, man litar helt enkelt inte på att ha all sin känsliga information ”ute i det blå” och i stort sett tillgängligt för vilken begåvad hacker som helst att ta del av. Med viss rätt, ska här tilläggas.

Det finns fortfarande brister i molntjänster, men dessa är få och det finns även brister med att ha all möjligt information lagrad på hårddiskar på ett företag också. Man ska nämligen veta att även teknologin inom molntjänster numera har utvecklats enormt mycket och att de företag som erbjuder en sådan lösning ofta har rejält på fötterna då de säger att allting är säkert och tryggt.

Som inom allt så finns det brister – men vi anser ändå att fördelarna med molntjänster är betydligt större än vad nackdelarna är. Att som företag ta steget ut, bli mer kostnadseffektivt och flexibelt är till gagn för alla – från kunderna till de anställda hos företaget i fråga. Kostnaden för att anlita en partner som kan hjälpa er och vara er leverantör av molntjänster är heller inte den något att tala om i dagsläget; naturligtvis dock lite beroende av vilka lösningar just ni behöver.

Tjänsterna går till mångt och mycket att skräddarsy helt efter era behov och önskemål och kostnaden varierar också beroende på hur dessa ser ut. Oavsett så kommer ni att tjäna på valet, det kan vi nästan garantera.

PrimeQ tillhandahåller säkra, användarvänliga molntjänster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *