Att flytta kontor

Inför en kontorsflytt finns det några saker ni bör tänka på innan ni kontaktar en flyttfirma. Därefter följer en rad olika saker som kan vara bra att tänka på när i samband med själva flytten samt inför etableringen i era nya lokaler.

Steg ett

Inled med att utse några flyttansvariga från personalen. Var sedan noga med att informera alla anställda om flytten och även om vilken tid den ska ske. Räkna då med förberedelser och den faktiska flytten samt iordningställandet av det nya kontoret. Därefter kan ni kontakta en flyttfirma och boka kontorsflytt. Beställ även flyttbesiktning. Ju tidigare du gör detta, desto smidigare kommer allt gå när själva flytten ska göras. I detta tidiga stadie kan det även vara dags att kontakta eventuella arkitekter som ska hjälpa till med det nya kontoret samt övriga entreprenörer så att de inte är uppbokade när det är dags att jobba.

Steg två

Steg två av flytten bör inledas med att ni kontaktar samtliga leverantörer av telefon, internet och el för att säga upp eller omförhandla befintliga avtal. Ta reda på om det går att flytta avtalen rakt av eller om det måste till förändringar för att det ska passa till det nya kontoret. Kontakta även försäkringsbolag och informera dem om flytt och ta reda på vad det gör med er försäkring. Den nya lokalen kanske har förutsättningar som förändrar er premie eller liknande. Samma sak gäller med elbolaget.

Steg tre

Gör en adressändring. Kontakta kunder och medarbetare och informera om de nya uppgifterna. Glöm inte heller att uppdatera alla dina trycksaker, hemsidor, skyltar och liknande med din nya adress. Här kan det vara bra att vara tidig med att kontakta eventuell reklambyrå och tryckeri för beställning av ny design och nya trycksaker.

Steg fyra

Gå genom behovet av nya möbler och annan typ av egendom i era nya lokaler. Beställ nya möbler i god tid så att ni kan lita på att de finns på plats när flyttlasset kommer. Det kan även vara bra att göra en säkerhetsgenomgång av den nya lokalen innan ni flyttar. Se över larm och lås så att ni känner att ni är ordentligt skyddade. Detta kan även vara bra att prata om med ert försäkringsbolag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *